Eindmusical op maat

Cardenis, groep 8 musical kbs het Atelier 2016

Bijna is het zo ver, het einde van je basisschool carrière. Daar hoort een musical bij! Nu kun je kant-en-klaar een musical aanschaffen en die instuderen met je klas. Maar veel leuker is het om samen met de kinderen een eigen productie te maken. Op deze manier kunnen de kinderen hun verhaal vertellen. Een verhaal dat ze samen hebben bedacht over iets wat zij zelf interessant vinden. Het is tenslotte hun musical.

Uit ervaring weet ik dat kinderen extra staan te stralen op het podium als je ze invloed geeft op het verloop van het stuk. De kinderen bepalen de verhaallijn en de rol die ze straks gaan spelen. Op die manier staan alle kinderen comfortabel op het podium en durven ze ook uit hun schulp te kruipen.

Hoe ga ik te werk:

Zangrepetitie MaCa-FuWa, groep 8 musical kbs het Atelier 2017Aan de hand van een uitgebreide brainstorm workshop kunnen de kinderen hun voorkeuren en wensen uitspreken. Met al die input ga ik aan het werk. Ik schijf een stuk van ongeveer vijf kwartier. De liedjes die ik gebruik voor de musical zijn bestaande liedjes met nieuwe teksten. Wanneer het script af is, is het tijd voor de eerste scriptlezing. De kinderen lezen voor het eerst hun rol en ik zal de liedjes voorzingen.

Hierna kunt u als groepsleerkracht beginnen met de repetities. Loopt u tijdens het repetitieproces vast en heeft u nog wat extra hulp nodig bij het regisseren van uw klas. Dan ben ik in te huren tegen mijn uurtarief. Slotapplaus Cardenis

Wilt u meer details over dit project en/of een offerte aanvragen? Neem dan vooral contact met me op!

e-mail: info@verteltica.nl