Kleutertheater in de klas

Ik ben hard bezig met een reeks kinderenvoorstellingen voor kleuters. Hierin spelen mijn handpoppen Torben, Fien en Dascha de hoofdrol. Deze drie poppen hebben alle drie hun eigen interesses, ambities en karaktereigenschappen. Afhankelijk van het thema waar u naar op zoek bent, krijgt u met één van deze drie te maken. Tijdens deze korte voorstelling vertelt Torben, Fien of Dascha over wat hem of haar bezighoudt. Ook gaan ze met de kinderen in gesprek, dus deze voorstellingen zijn interactief.

Ik zal ze even aan u voorstellen.

Torben is zes jaar oud en de grote broer. Hij is zorgzaam, nieuwsgierig, slim, behulpzaam, lief en behoorlijk verlegen. Hij vindt het moeilijk om voor zichzelf op te komen en is daarom regelmatig het slachtoffer van zijn jongere zus Fien. Torben vind de sterren en het heelal geweldig. Hij wil later sterrenkundige worden. Zijn favoriete boek is “de kleine prins” en dat is ook zijn bijnaam. Torben is onze kleine wetenschapper en zit de hele dag het liefst te lezen.

Fien is vijf jaar oud en de middelste. Ze is avontuurlijk, creatief, vindingrijk, slim en ze heeft lef. Fien is erg luidruchtig en kan daardoor vaak over haar broer (en zus) heen walsen. Ze vindt het moeilijk om anderen hun zin te geven en wil altijd doen wat zij heeft bedacht. Fien wil wereldreiziger worden en weet van alles over andere landen en culturen. Ze is een vrolijke stuiterbal en haar bijnaam is “Pippi Langkous”

Dascha is vier jaar oud en de jongste van de drie. Ze is een dromer met een enorme fantasie. Ze is eigenwijs, creatief, dapper, lief en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Dascha kijkt op tegen haar broer en zus. Ze kan heel goed voor zichzelf en andere opkomen. Dascha vindt de wereld om haar heen erg ingewikkeld en saai, daarom heeft ze haar eigen fantasiewereld gecreëerd. Ze is gek op sprookjes en droomt ervan om op een dag haar prins uit zijn, door een draak bewaakte, toren te redden. Wij noemen haar ook wel “onze kleine heldin”